Pierogi smakowały wyśmienicie więc polecam Wam ten farsz jak i tą pastę ;) Składniki na około 30 pierożków: - 1 i 1/2 szkl mąki pszennej - 1/2 szkl gorącego mleka z wodą - szczypta soli - 1 i 1/2 łyżki oleju rzepakowego Farsz: - 125 g tłustego twarogu - około 100 g puree z dyni (z upieczonej dyni, nie surowej) - 1 mała cebula pokrojona w kostkę i uduszona na oleju - 1/3 łyżeczki papryki słodkiej - sól, pieprz do smaku - ewentualnie szczypta ostrej papryki 1. 2. Dodajemy cebulkę i przyprawy (przypraw radzę dodać sporo gdyż dynia sama w sobie jest mdła i lekko słodka, a przyprawy sprawią, że farsz z nią nabierze wyrazistości) 3. Całość mieszamy dokładnie, sprawdzamy smak i ewentualnie jeszcze doprawiamy, gotowy farsz odkładamy na czas przygotowania ciasta na pierogi. 5.Pierogi które zrobimy, odkładamy na ściereczkę i przykrywamy ściereczką bądź folia spożywczą aby nam pierożki nie wysychały. 5.Pierogi które zrobimy, odkładamy na ściereczkę i przykrywamy ściereczką bądź folia spożywczą aby nam pierożki nie wysychały. Dzielimy je sobie na 2-3 części i chowamy pod worek aby nam nie wyschło. Na podstawie wczorajszej pasty na kanapki przygotowałam, pyszny farsz do pierogów. 6. Gotowe pierogi wrzucamy na osoloną wodę i gotujemy od wypłynięcia przez około 4-5 minut.