Kopytka na kiszonej kapuście

Alina
Obiad
19.10.2019 16:06
Kopytka na kiszonej kapuście

Kapusta kiszona z boczkiem wędzonym 500 gram kapusty kiszonej 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego opcjonalnie kminek do smaku 60 gramów boczku wędzonego Kapustę zalać wrzątkiem tak aby kapusta była przykryta, dodać przyprawy i gotujemy do miękkości. Kopytka 500 gram ugotowanych ziemniaków 1 male jajko S ok.1 szklanka maki pszennej sól Ziemniaki przecisnąć przez praskę dodać mąkę, jajko, sól szybko zagnieść ciasto jeżeli będzie się mocno kleić podsypujemy dodatkową porcją mąki. Ciasto dzielimy na kilka części z każdej uformować wałek o grubości ok. 2 cm i pokroić po skosie na zgrabne kluseczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://andziapichci.blogspot.com/2019/10/kopytka-na-kiszonej-kapuscie.html