ok 80 dag słoniny(nie za grubej) 60 dag mięsa mielonego (u mnie łopatka) natka pietruszki 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1/4 łyżeczki papryki chilli 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Słonina dobrze jak jest w szerokim płacie,ja miałam dwa plastry,(jak widać wyżej na filmie),przyprawiamy ją z każdej strony mieszanką papryk i solą,na każdy plaster przyprawionej słoniny nakładamy porcję mięsa mielonego i zawijamy ciasno w roladę. Zobacz film jak zrobić taką roladę krok po kroku ⇓⇓⇓⇓ Tym razem coś tłustszego,zawijana słonina z mięsem mielonym pieczona ,z chrupiącą skórką i miękkim środkiem,polecam na kanapki. Pieczemy w rondlu lub naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w 170 stopniach (góra - dół) przez 1,5 godziny ,po tym czasie zostawiamy ją jeszcze w nagrzanym ale wyłączonym piekarniku na ok 30 min.