Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Judyta
Obiad
18.10.2019 7:56
Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Sposób wykonania: Kaszę opłucz w zimnej wodzie, wysp do garnka i zalej wodą tak, by od powierzchni kaszy do lustra wody były 3-4 cm, wsyp sól i ugotuj kaszę do miękkości i wciągnięcia wody (najlepiej po wciągnięciu wody zmniejszyć płomień na minimum i co jakiś czas mieszać czekając aż kasza lekko się rozklei) Po ugotowaniu odstaw kaszę do wystygnięcia, w tym czasie obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoto cebulę pokrój w drobną kostkę, lub zetrzyj na tartce żółty ser posiekaj pietruszkę gdy kasza przestygnie, dodaj natkę pietruszki, ser, cebulę, jajko i pieprz, następnie dokładnie połącz składniki Składniki: 2 szklanki kaszy jaglanej (bez woreczka, nie produkujemy niepotrzebnych śmieci) 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju 1 cebula (najlepiej czerwona) 1/2 pęczka zielonej pietruszki 1 jako 1/2 szklanki bułki tartej 100-150 g sera żółtego (albo feta) 1-2 szczypty mielonego, czarnego pieprzu Wlej olej na patelnie i rozgrzej Maczanymi w wodzie dłońmi (dzięki temu nie będzie masa kleiła się do rąk) – formuj małe kotlety i obtaczaj w bułce, a następnie układaj na oleju Kotlety smaż tak długo po jednej stronie, aż powstanie zwarta, złota skorupka, dopiero wtedy je przewracaj na drugą stronę (inaczej mogą się rozpadać) Moim dziewczynom i mnie smakują tak bardzo, że jemy je też np. na drugie śniadanie, lub kolację. Lubię je na ciepło, gdy smakowicie chrupią, ale też i na zimno. Czas gotowania: 1 d Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej Mój przepis na:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/wegetarianskie-kotlety-z-kaszy-jaglanej/