Hummus z zielonego groszku

Anna
Przekąski
17.10.2019 20:57
Hummus z zielonego groszku

Składniki: 500 gr zielonego groszku (świeży lub mrożony) 3 łyżki pasty tahini 2 limonki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki chili 4 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry i kminku Sól, pieprz Opis Hummus z zielonego groszku: Hummus z zielonego groszku to pyszna pasta o pięknym zielonym kolorze. Hummus to nic innego jak potrawa, a raczej sos dip lub pasta do smarowania, która przyrządzana jest z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Jako zimna przekąska, która spożywana jest najczęściej z chlebem pita lub jako dodatek do innych dań. Ten z zielonego groszku to zdecydowanie strzał w dziesiątkę. Następnie do tego dodajemy również oliwę, starty czosnek, pastę tahini, kumin, kurkumę oraz chili. Dodajemy do tego startą skórkę oraz sok z limonek. Aby uzyskać doskonałą i gładką konsystencję, do wszystkich składników dodajemy pół szklanki wody.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/hummus-z-zielonego-groszku/