Stek z kalafiora

Anna
Fit
16.10.2019 19:29
Stek z kalafiora

Składniki: 2 łyki oliwy 1 kalafior 2 łyżki masła 1 łyżka pestek słonecznika 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka pietruszki 1 łyżka koperku Sól, pieprz Na patelni grillowej (jeżeli takiej nie posiadamy to na patelni zwykłej) smażymy warzywo z obu stron. Jednak stek to nie tylko mięso, ale także możemy przygotować je z warzyw, np. z kalafiora. Na oddzielnej patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem bułki tartej. Stek z kalafiora to pyszny i ciekawy pomysł na to warzywo. Następnie zioła mieszamy z pestkami słonecznika i bułką tartą z masłem. Regularne jego jedzenie zapobiega powstawaniu wrzodów, jak również wspomaga w walce z innymi chorobami układu pokarmowego. Każdy z nas powinien docenić dobroczynne właściwości kalafiora. Jeżeli walczysz z reumatoidalnym zapaleniem stawów, koniecznie wprowadź kalafior do swojej codziennej diety. Gotowe steki podajemy z dodatkiem mieszanki bułki tartej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/stek-z-kalafiora/