Coś w rodzaju gołąbków w papryce :D Składniki na 2 porcje: - 3 czerwone papryki - 400 g mielonego mięsa - 100 g ryżu - 1 kulka mozzarelli - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie Jak już nie raz pisałam, mój M uwielbia faszerowane papryki i w sezonie jesiennym czasami już nie mogę patrzeć na to warzywo:P Na wierzch każdej papryki rozłożyć porwaną na kawałki mozzarellę. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-55 minut aż warzywa zmiękną. Póki co, jest jeszcze w moich łaskach i tym razem nafaszerowałam ją bardzo klasycznie - ryż, mielone mięso i mozzarella. Na dobrego kopa na początek tygodnia. Dodać zioła prowansalskie i ewentualnie doprawić do smaku w razie konieczności. Na dno blaszki wlać około 1/2 - 3/4 szklanki wody. Papryki umyć, osuszyć i z każdej ściąć górę, tworząc czapeczkę. Papryki ułożyć na blaszce i przykryć ściętym wierzchem.