Zielone smoothie z kiwi, bananem i awokado

Paulina
Koktajle
07.10.2019 20:34
Zielone smoothie z kiwi, bananem i awokado

W przypadku smoothies na bazie wody kokosowej, najlepszym sposobem na uzyskanie kremowej konsystencji jest natomiast użycie awokado. W dodatku jest źródłem wielu witamin i minerałów, więc jeszcze bardziej podkręca ich zawartość w warzywno – owocowych smoothies. Należy jednak pamiętać, że smoothies można komponować właściwie w dowolny sposób, korzystając z tego, co akurat znajduje się w kuchni. Można jednak przygotowywać smoothies na bazie mleka kokosowego – wtedy będą one dużo bardziej kremowe i sycące. Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku 🙂 WARTOŚĆ ODŻYWCZA Wartość energetyczna 419 kcal Tłuszcz 35 g Węglowodany 21,2 g Błonnik 6,3 g Białko 5,9 g Dotyczy 1 porcji. W chłodne dni lepiej użyć składniki w temperaturze pokojowej, żeby uniknąć efektu wychłodzenia. Jest ono praktycznie obowiązkowym składnikiem w moich smoothies. Po prostu wrzucacie wszystkie składniki do blendera, włączacie i po chwili gęsty, kremowy napój jest już gotowy!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://moderncavegirl.pl/recipe/zielone-smoothie-z-kiwi-bananem-i-awokado/