Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki pasty tikka masala 1 puszka pokrojowych pomidorów pelati sól 1 średnia cukinia 1 kawałek tofu, ok. 10 cm olej do smażenia listki kolendry Wykonanie: Gotową pastę tikka masala kupicie w każdym większym markecie, dostępna też jest mieszanka przypraw pod tą samą nazwą, ale ja osobiście uważam, że pasta jest zdecydowanie bardziej aromatyczna. Serdecznie zapraszam Was na cukinię tikka masala z tofu, czyli pyszne danko wywodzące się z kuchni indyjskiej. Czosnek i cebulę obieramy, czosnek kroimy w drobną kostkę, a cebulę w piórka. Jest aromatyczne i pełne przypraw i kolorów, czyli tak jak powinno być w tej kuchni. I oto nastał czas na pyszne i rozgrzewające dania z warzywami w roli głównej. Na patelni szklimy czosnek i cebulę, dodajemy imbir i smażymy prze 2-3 minuty. Tofu kroimy w grub ą kostkę.