Na wystudzonym cieście rozprowadzamy równomiernie polewę czekoladową Polewa czekoladowa 100 gramów czekolady deserowej 2 lub 3 łyżki mleka 40 gramów masła Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do garnuszka wraz z mlekiem i masłem. 250 gramów mąki pszennej użyłam wrocławskiej 2 jajka 170 gramów cukru 250 ml. kefiru lub maślanki 120 ml. mleka 125 ml. oleju ( pół szklanki) 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2 solidne łyżki ciemnego kakao 2 solidne łyżki powideł śliwkowych Wszystkie składniki przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy na jednolitą masę .
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2019/10/ciasto-czekoladowe-ekspresowe-murzynek.html