składniki: 1,2 kg żółtej młodej cukinii 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka czubrycy czerwonej 1 czubata łyżka wędzonej słodkiej papryki 50 ml śmietanki 30 % sól do smaku 1 l bulionu, u mnie drobiowy Cukinię dokładnie umyć i razem ze skórką pokroić w kostkę. Gotową zupę można podawać z różnymi dodatkami, u mnie grzanki. Cebulę pokroić w drobną kostkę a czosnek drobno posiekać. W garnku rozpuścić masło i wrzucić cebulę oraz czosnek. Całość jeszcze razem smażyć a potem zalać bulionem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2019/09/krem-z-zotej-cukinii-z-wedzona-papryka.html