Pierogi z mięsem i kapustą

Karol

Obiad

11.07.2018 10:29

Pierogi z mięsem i kapustą

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi z mięsem i kapustą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 45 min. Pierogi z mięsem i kapustą Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 1 jajko 2 łyżki oliwy pół szklanki ciepłej wody Farsz: 300 g mięsa mielonego 300 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 duży ząbek czosnku sól (pieprz) 0,5 łyżeczki lubczyku i majeranek 1 jajko olej do smażenia Sposób wykonania Kapustę przepłukujemy wodą i siekamy. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, podsypując delikatnie mąką i wykrawamy szklanką krążki, Na każdy nakładamy porcję farszu i zlepiamy. Do mąki wrzucamy jajko i wlewamy oliwę, lekko solimy i dolewając wodę wyrabiamy na jednolite ciasto. Pewnie i tak zrobicie podwójna porcję jak ja by zostało na kiedyś, jeszcze trochę. Mieszamy kapustę z mięsem i do zimnego farszu dodajemy jajko. Pierogi z mięsem i kapustą to taki trochę klasyk pomieszany. Lubczyk i majeranek dodają smaku i radzę użyć sporo pieprzu, muszą być lekko ostre.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pierogi-z-miesem-i-kapusta/