😊 Składniki na 16 sztuk -2 arkusze ciasta francuskiego -3 większe jabłka lub 6 małych -1-2 łyżki cukru -1,5 łyżeczki cynamonu -1 łyżka mąki ziemniaczanej - jajko Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarować po wierzchu jajkiem. Tak przygotowane włożyć do nagrzanego do 210° piekarnika na około 20 minut, aż będą pięknie rumiane. Basia on Instagram: Witajcie 🙋 no to mamy 3 dzień wyzwania @kobiecafotoszkola i dziś jasne zdjęcia na tapecie. Uważam, że nie są one moją mocną stroną, ale staram się, aby były coraz lepsze w tej kwestii. A na zdjęciu przepyszne, ekspresowe ciastka francuskie z jabłkami i cynamonem. 1 arkusz ciasta francuskie podzielić na 8 prostokątów. Brzegi ciasta posmarować jajkiem, złożyć na pół i zlepić.