Składniki: - mrożone płaty z mintaja (4 płaty) - 4 czubate łyżki mąki pszennej – użyłam luksusową PZZ Białystok - 2 jajka - przyprawy: słodka czerwona papryka, świeżo mielony czarny pieprz, sól - olej do smażenia Przygotowanie: Jeśli szukacie pomysłu na inną, bardziej chrupiącą panierkę polecam Wam sprawdzić ten przepis – ryba w kukurydzianej panierce Do ryby najczęściej podaję zestaw ulubionych surówek. Kawałki ryby obtaczamy w mące, w jajku i znów w mące. Płaty można smażyć w całości lub pokroić na mniejsze kawałki (tak jak u mnie). Tak przygotowaną rybę podajemy z zestawem surówek i ziemniakami lub frytkami. Smażona ryba i zestaw surówek, to mój pomysł na szybki i pyszny obiad. U nas są nimi: - kapusta kiszona, - buraczki, - i prosta surówka z kiszonych ogórków.