😉 Ilość – 2 osoby Składniki: 250 g makaronu kolanka (może być też inny rodzaj makaronu, a wielkość porcji jest umowna, u mnie wyszło akurat 250 gram na dwie osoby) 150 g sera cheddar (najlepiej twardy, im bardziej dojrzały, tym lepiej) 100 g serka topionego śmietankowego 1 mała cebula (zwykła biała lub duża szalotka) Raz na jakiś czas z pewnością jest wart, aby z nim zgrzeszyć (bo za serek topiony, który jest w składzie do nieba raczej nikt nie pójdzie 😉 ). Ja polecam makaron z pszenicy durum, najlepiej kolanka, ale sos jest na tyle uniwersalny, że nawet spaghetti powinno dość dobrze pasować. Jeśli zgrzeszysz z moim makaronem w serowym sosie, to koniecznie daj znać, czy był tego wart!
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://opycha.pl/prosty-makaron-w-sosie-serowym-z-ktorym-warto-zgrzeszyc/