Szaszłyki do lunch boxa dla dzieci

Justyna
Przekąski
03.09.2019 15:43
Szaszłyki do lunch boxa dla dzieci

15 min. 16-20 min. 2 porcje PRZYGOTOWANIE: - Fasolkę pozbawiamy końcówek, a następnie gotujemy do miękkości przez około 8-10 minut (młoda fasolka ugotuje się nieco szybciej) we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem cukru. To pomysł na posiłek dla najmłodszych, którzy jestem przekonana, że z radością odnajdą te smakowite, kolorowe kąski w swoich szkolnych lunch boxach. DODATKOWE UWAGI: - Wszystkie składniki możemy również połączyć ze sobą na półmisku i podać w formie klasycznej sałatki, dodając winegret. Kiedy fasolka będzie już miękka odcedzamy ją i po przestygnięciu kroimy na 2-3 części. - Parówki kroimy zwykłym lub falistym nożem na kawałki około 2 cm długości. - Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na prostokątne kawałki (ok. 2,5 cm x 1 cm).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://justasalad.pl/witaj-szkolo/