oliwy z oliwek 1 łyżeczka białego octu winnego 1 łyżeczka miodu 1/2 łyżeczki maggi sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso dzielimy na mniejsze porcje (najlepiej tej samej grubości). śmietanki 30% 100 g sera gorgonzola kilka listków bazylii kilka pomidorków koktajlowych Sałatka: 80-100 g rukoli 150-200 g pomidorków koktajlowych 1/4 szkl. Mięso: 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 150-200 g boczku w plastrach lub szynki parmeńskiej 3/4 – 1 szkl. Podejrzałam też propozycję podania i mięso podałam w towarzystwie sałatki z rukoli i pomidorków koktajlowych. To jedno z tych dań, o których mówi się jeszcze przez kilka godzin po zjedzeniu. Przygotowane mięso obsmażamy z obu stron – do zrumienienia się boczku. Jeśli miałabym Wam polecić jakiś przepis na pyszny obiad, z pewnością byłby to właśnie ten. Doprawiamy z obu stron niewielką ilością soli oraz pieprzem. Każdy kawałek owijamy 1-2 plasterkami boczku lub szynki parmeńskiej. Ewentualny tłuszcz z patelni odlewamy, a patelnię przecieramy ręcznikiem papierowym. Do powstałego sosu dodajemy mięso, posiekane listki bazylii oraz połówki pomidorków.