Składniki: Beza – 4 białka – 200 g drobnego cukru – szczypta soli Masa – 12 łyżki śmietany 18% bez laktozy – 250 g serka mascarpone – 2 łyżki cukru pudru – garść borówek amerykańskich do masy oraz duża garść malin i borówek do dekoracji Przygotowanie: Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut w temperaturze 170 stopni , a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez ok1 godzinę 15 minut, aż beza porządnie się wysuszy. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy 2 łyżki cukru i umyte i odsączone wcześniej jagody. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni (góra – dół). Następnie dodajemy stopniowo po łyżce cukru, tak aby dokładnie się rozpuścił. Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę.