PRZEPIS NA BROWNIE Z CIECIERZYCY - puszka ciecierzycy wraz z zalewą - 2 jaja - 3 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki mąki kokosowej - 1 opakowanie budyniu czekoladowego - 1/3 łyżeczki esencji migdałowej lub waniliowej - 3 łyżki kuleczek czekoladowych - garść czarnej porzeczki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki brązowego cukru lub kokosowego Ciecierzycę wraz zalewą i olejem zmiksuj na gładką masę, dodaj jaja, proszek budyniowy, esencję, proszek do pieczenia i mąkę, całość wymieszaj dokładnie i zmiksuj. Formę wysmaruj olejem kokosowym wylej ciasto, dodaj porzeczkę i kulki czekoladowe. Brownie przygotowałam z ciecierzycy z puszki, z dodatkiem czarnych porzeczek, ale sprawdzą się również maliny i jagody, do wypieku użyłam też czarnego kakao, które nadało niesamowicie ciemny kolor ciastu. Prawdziwe brownie to tona kalorii, dlatego ja wolę zdrowszą alternatywę, jednak uważam, że porównywanie tych dwóch wypieków nie ma większego sensu, bo po prostu to prawdziwe zawsze wygra. Co nie zmienia faktu, że fit ciacho jest równie dobre i jeśli lubisz fit słodycze na pewno Ci zasmakuje. Brownie z ciecierzycy to dobra, szybka i prosta alternatywa dla tradycyjnego brownie.