Robiłam w formie o wymiarach 25 cm x 32 cm. Składniki: na biszkopt 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki suchego maku na warstwę wiśniową 1 duży słoik wiśni drylowanych 2 galaretki wiśniowe dodatkowo krem karpatkowy + składniki do jego wykonania polewa czekoladowa Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt makowy, ostudzić przeciąć na dwa blaty. Do soku z wiśni dolać wodę tak aby uzyskać łącznie 800 ml płynu, podgrzać i rozpuścić w nim galaretki, ostudzić, gdy galaretka zacznie tężeć dodać wiśnie i wyłożyć na masę, przykryć drugą częścią biszkoptu makowego.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lubieessc.blogspot.com/2019/08/wisniowa-fantazja.html