BUDYNIOWE NALEŚNIKI Z BORÓWKAMI I MUSEM Z MALIN

Iwona
Śniadania
25.07.2019 18:49
BUDYNIOWE NALEŚNIKI Z BORÓWKAMI I MUSEM Z MALIN

- 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru ( 40 g ) - 3 czubate łyżki mąki pszennej tortowej - 100 ml mleka - 150 ml wody gazowanej - 2 łyżeczki cukru - 2 płaskie łyżeczki roztopionego masła lub oleju lub oleju kokosowego Nadzienie: - 250 g twarogu lub serka kremowego - 2-3 łyżeczki cukru - w przypadku twarogu dodatkowo 4-5 łyżek śmietanki 30% - 125 g borówek Mus z malin: - 300 g malin - cukier puder do smaku 1. 4. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, pamiętając aby przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnie zamieszać je, gdyż mąką osiada na dnie. Każdy upieczony naleśnik, przekładamy na talerz, układając jeden na drugim i przykrywamy drugim talerzem, naleśniki pozostaną wtedy miękkie i wilgotne :) Gotowe, smarujemy twarogiem, składamy w trójkąt, polewamy musem i podajemy. :) Składniki na około 6-7 naleśników: Składniki na około 6-7 naleśników: - 2 jajka kl M Wszystkie składniki na ciasto mieszamy/roztrzepujemy bądź miksujemy ze sobą i odstawiamy na chwilę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2019/07/budyniowe-nalesniki-z-borowkami-i-musem.html