Wyłóż spody foremek do babeczek rozkruszonymi ciastkami, małą część zachowaj Do nadzienia z oreo dodaj śmietanę, mascarpone, cukier waniliowy i część rozkruszonych ciastek, dosłódź do smaku Na spody z pokruszonych ciastek w foremkach wyłóż powstałą masę i przyozdób kawałkami zachowanych ciastek Wstaw tak powstałe babeczki do zamrażarki na ok 4 godziny Domowe lody oreo Mój przepis na: Składniki: 18 ciastek oreo 2 małe kubki śmietany kremówki 1 opakowanie serka mascarpone 3/4 puszki mleka skondensowanego 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru Moja córcia wynalazła jeszcze jeden sposób na oreo: Pyszne babeczki – lody oreo domowej roboty. Jedni rozkładają i najpierw zjadają jedną część, później drugą, jeszcze inni wylizują krem, niektórzy maczają je w mleku, a pozostali po prostu wcinają. Ilość porcji: 4 osoby Kalorii na 100 g:: 250 Czas przygotowania: 30 min. Zachowaj kilka nie rozłożonych ciastek Ciastka rozkrusz w mikserze i wymieszaj z masłem