składniki Kruche ciasto: 100 g mąki (użyłam 50 g mąki owsianej i 50 g mieszanki mąk bezglutenowych) 50 g oleju kokosowego lub margaryny roślinnej 1 łyżka cukru pudru lub innego słodzika 1 łyżka mleka roślinnego Z podanych składników zarób zwarte ciasto. Dodatkowo: 2 puszki mleczka kokosowego (co najmniej 80%, tylko twarda część) 1 łyżka cukru lub innego słodzika 1 łyżeczka soku z cytryny 2 banany Schłodzone wcześniej w lodówce przez co najmniej dobę mleczko kokosowe (tylko twardą część!) ubij mikserem na sztywną “pianę. Karmel: 100 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 40 g cukru (najlepiej trzcinowego lub brązowego) 40 g masła orzechowego szczypta soli Po tym czasie ciasto pokrusz na formę do pieczenia, rozłóż równomiernie i piecz 10 – 15 minut w 200 stopniach Celsjusza (do momentu zarumienienia).