Muffiny z Porzeczkami i Budyniem

Paulina z Na To Mam Ochotę
Ciasta
17.07.2019 7:41
Muffiny z Porzeczkami i Budyniem

Składniki na około 10 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 duże jajka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 110 ml oleju 1 szklanka maślanki lub kefiru 1 łyżka soku z cytryny 1 szklanka czerwonych porzeczek Podobne przepisy: Babeczki z Malinojeżynami Muffinki z Truskawkami Muffinki z Brzoskwiniami i Kruszonką Muffinki z Rabarbarem i Truskawkami Kruche Babeczki Dodatkowo: wystudzony budyń waniliowy przygotowany zgodnie z instrukcją na opakowaniu (40 g) - można posłodzić nieco więcej. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, na długo zachowujące świeżość - rewelacyjnie smakują na drugi i trzeci dzień. Składniki na kruszonkę: 25 g masła 3/4 szklanki mąki pszennej 2-3 łyżki cukru Dodatek słodkiego budyniu i chrupiącej kruszonki świetnie współgra z lekko kwaskowatymi owocami. W misce lekko roztrzepać jajka z cukrami. Cudowne, mięciutkie, pachnące latem budyniowe muffiny z porzeczkami i maślaną kruszonką. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Koniecznie wypróbujcie w sezonie na porzeczki !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://natomamochote.blogspot.com/2019/07/muffiny-z-porzeczkami-i-budyniem.html