Hummus z mango

Przekąski
03.07.2019 9:47
Hummus z mango

Polecam Wam też inne pasty na moim blogu: – falafel – przepis na guacamole – pasta z awokado i jajka – hummus – hummus z suszonymi pomidorami – pasta z wędzonego kurczaka – pasztet do smarowania – masło ziołowe – masło czosnkowe – hummus z soczewicą Składniki: – 400 g ugotowanej ciecierzycy lub 1 puszka – 2 płaskie łyżki pasty tahina – 3-4 łyżki oliwy z oliwek – pół limonki – 2 ząbki czosnku – szczypta soli – połowa dojrzałego mango – pół łyżeczki ostrej papryczki chilli – suszona lub świeża – świeża kolendra do posypania Przygotowanie: Mango obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Pastę tahina, ugotowaną ciecierzycę, oliwę z oliwek, szczyptę soli, sok z połowy limonki, chilli i czosnek wrzuć do blendera do mango i zmiksuj na jednolitą masę. Pomysł na ten hummus pochodzi z gotowego produktu który kupiłam w sklepie!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://nietylkopasta.pl/hummus-z-mango/