Sałatka makaronowa z warzywami i fetą / 1 porcja Składniki: - 100 g makaronu penne - 140 g fety w kostce - 1/2 dużego pomidora malinowego - 1 mały ogórek gruntowy - 1 łyżka suszonego oregano - 1 pęczek szczypiorku - 3 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Do sałatek makaronowych świetnie sprawdzają się średniej wielkości makarony, takie jak: penne, farfalle czy makaron w kształcie ziarenek ryżu. To idealny przepis, które możecie zabrać ze sobą, koniecznie do słoika, bo ta sałatka wyjadana ze słoika smakuje najlepiej! - Całość posypujemy mieszamy z oliwą z oliwek. - Moja rada: fetę łatwiej pokroimy, jeśli wyciągniemy ją z lodówki 30 minut przez użyciem. - Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. - Ugotowany i zimny makaron mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. - Ogórka gruntowego ze skórą obieramy, tworząc wstążki, przy pomocy obieraczki do warzyw.