Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pieczeń z indyka faszerowana cukinią i pieczarkami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Pieczeń z indyka faszerowana cukinią i pieczarkami nadaje się do jedzenia i na zimno i na ciepło. Potrzebne składniki 1,5 kg udźca z indyka 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek 100 g sera żółtego majeranek estragon sól, pieprz (do smaku) masło klarowane Cebulę pokroiłem w kostkę i usmażyłem na maśle z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dołożyłem po zeszkleniu pokrojoną cukinię i pieczarki. Łącznie: 2 godz. 30 min. Ilość porcji 6 osób 5 from 1 vote Pieczeń z indyka faszerowana cukinią i pieczarkami Sposób wykonania Mięso umyłem dokładnie i ponacinałem tak by wyszedł duży płat, posypałem tylko solą pieprzem i majerankiem i odstawiłem na 2 godziny do lodówki. Na wierzch mięsa położyłem kilka wiórków masła. Po wyjęciu zostawiłem by odpoczęło, zdjąłem sznurek i pokroiłem na porcje. Mięso piekłem przez 2 godziny w temperaturze 200 stopni, podlewając często powstałym sosem. Pyszny i wcale nie za ciężki, nawet na te upały obiadek.