Najpierw myjemy truskawki, pozbawiamy je szypułek i blendujemy je na mus i odstawiamy na bok. (ps. zdjęcie takie sobie, bo mąż je robił na szybko telefonem, a stara cyfrówka znów niestety zjadła kilka ostatnich zdjęć do ilustracji krok po kroku) 2. Całość mieszamy i wykładamy na herbatniki, a na sam koniec wykładamy mini biszkopciki. W blaszce układamy herbatniki i skrapiamy je woda z cytryną (robię tak gdyż już miałam problemy aby herbatniki zmiękły tylko za pomocą mascarpone)3. Następnie wykładamy całą masę na herbatniki i wykładamy kolejna warstwę herbatników, a następnie wstawiamy do lodówki. 5. Hartujemy żelatynę dodając do niej 2 łyżki masy z mascarpone, mieszamy i wlewamy miksując całość przy tym. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki jogurtu, mieszamy całość (hartujemy) i strużkiem wlewamy do jogurtu podczas miksowania.