Truskaweczka

Ciasta

13.06.2019 7:15

Truskaweczka

Masę wstawić na kilka minut do lodówki, aby lekko zaczęła tężeć, wyjąć z lodówki, wyłożyć na herbatniki i wstawić ponownie do całkowitego stężenia (min. 3 godziny).3. Połowę z herbatnikowym spodem z powrotem włożyć do blachy, wylać na nią tężejącą galaretkę z truskawkami i wstawić do lodówki, by galaretka całkiem stężała. Przezroczyste galaretki rozpuścić w 1 l wrzątku, odstawić do ostudzenia, a gdy lekko zaczną tężeć dodać do nich pocięte na paseczki truskawki, wymieszać. 4. Gotową stężałą masę piankową wyjąć z blachy, przekroić wzdłuż na pół (najlepiej przy pomocy nici dentystycznej) i ostrożnie rozdzielić.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.knurr.pl/2019/06/truskaweczka.html