FishBurger

Paulina z Na To Mam Ochotę
Obiad
10.06.2019 7:51
FishBurger

Bardzo, bardzo polecam złowić takie burgery w swoich domach ! Składniki na 8 FishBurgerów: 4 grube polędwice z dorsza atlantyckiego (świeże) 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocistego 3 jajka mąka pszenna bułka tarta (najlepiej domowa) masło klarowane do smażenia sól 8 ulubionych bułek (użyłam kajzerek, ale rewelacyjne będą także te sezamowe do hamburgerów) pomidor morski ser żółty w plastrach ogórek gruntowy / kiszony / konserwowy smażona, prażona cebulka (użyłam kupnej) Składniki na Sos Tatarski: 2 duże łyżki majonezu 1/2 średniej długości ogórka zielonego 1 ogórek kiszony 3 ząbki czosnku 1 Mamy tu 100% polędwice z dorsza w chrupiącej, złocistej panierce, morski ser, świeże warzywa i mnóstwo ziół. łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku szczypta cukru duża szczypta soli (wedle uznania) Ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Domowy hamburger z rybą to dużo zdrowsza i moim zdaniem dużo smaczniejsza wersja kanapki serwowanej przez niektóre sieciówki. sałata lodowa (jej mi zabrakło, niestety) Przygotować 3 miseczki: z mąką, rozbełtanymi ze szczyptą soli jajkami, bułką tartą. Każdą z 8 części delikatnie uderzyć tłuczkiem w celu lekkiego spłaszczenia. Zapraszam na domowego, mistrzowskiego Fishburgera czyli hamburgera z rybą. Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym do zezłocenia z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://natomamochote.blogspot.com/2019/06/fishburger.html