po tym czasie rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przekładamy do blaszki (23x33) i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 170 st. C Galaretka: - 4-5 bananów - 2 galaretki pomarańczowe - 4 szklanki wrzątku Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do stężenia. Krem: - 600 ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki mleka żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Beza: - 3 białka jaj - 3/4 szklanki cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 50 g płatków migdałów (u mnie od Skworcu.pl) Ubijamy białka na sztywno, a następnie stopniowo wsypujemy cukier. mąki pszennej - 1/2 kostki masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 3 żółtka - szczypta soli Z papieru do pieczenia wycinamy wielkość dna blaszki w której piekliśmy spód, na wyciętym arkuszu rozsmarowujemy białka i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy na płaskiej blaszce (takiej od piekarnika) w 130 st. C przez godzinę, a później studzimy w zamkniętym piekarniku.