Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami

Agata
Obiad
05.06.2019 10:40
Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami

Czas przygotowania: 130 minut Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru 120 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego Masa jogurtowa 100 g mozzarelli 200 g jogurtu greckiego 3 łyżeczki pesto bazyliowego 2 jajka kilkanaście koktajlowych pomidorków pieprz 1/2 łyżeczki oregano Wykonanie: Krucha tarta bazyliowa z mozzarellą i pomidorkami jest prosta w przygotowaniu i wybornie smakuje zarówno na ciepło, jaki na zimno. Formę z ciastem wyjmujemy z piekarnika, usuwamy fasolę, a na podpieczone ciasto wylewamy masę jajeczną. Z ciasta robimy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut. Układamy przekrojone na pół pomidorki i pieczemy kolejne 20-25 minut, aż masa się ładnie zetnie. Składniki na ciasto szybko zagniatamy, używam do tego malaksera, żeby zbytnio nie ocieplić masła.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/05/krucha-tarta-bazyliowa-z-mozzarella-i.html
Kulinarne przygody Gatity

Kulinarne przygody Gatity

Agata

facebook

instagram