Grillowane szparagi z marchewkowym „bekonem”

Obiad

04.06.2019 6:47

Grillowane szparagi z marchewkowym „bekonem”

Grillowane szparagi z marchewkowym bekonem 2 porcje (1 ma ok. 130 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+20 minut gotowania) koszt: ok. 1,50 zł za porcję Składniki: 150 g zielonych szparagów sok z 1/4 cytryny 3 łyżki oliwy 2 marchewki 1 łyżka oliwy parę łyżek soku z buraka 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka papryki wędzonej szczypta chili sól do smaku Wykonanie: Od szparagów odłamujemy twardą końcówkę. Grilled asparagus with carrot bacon 2 servings (1has 130 kcal) time of preparation: 15 minutes (+20 minutes of cooking) Ingredients: 150 g of green asparagus juice from 1/4 of lemon 3 tablespoons of oil 2 carrots 1 tablespoon of oil a few tablespoons of beetroot juice 2 tablespoons apple cider vinegar 2 tablespoons of soy sauce 1 clove of garlic 1 teaspoon of smoked pepper pinch of chili salt to taste Instructions: Cut off the hard ends from the asparagus. Wykładamy na folię aluminiową, polewamy sokiem z cytryny i oliwą, a następnie zawijamy i grillujemy (lub pieczemy w najwyższej temperaturze) ok. 15 minut. Put on aluminum foil, pour lemon juice and olive oil, then wrap and grill (or bake at the highest temperature) for about 15 minutes. In the meantime, fry slices of carrot with the remaining ingredients in the pan. Ostatnio na ruszt wrzuciłam szparagi z bekonem z marchewki. W tym czasie na patelni podsmażamy plastry marchwi z pozostałymi składnikami.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/grillowane-szparagi-z-marchewkowym-bekonem/