Składniki: - 2 większe filety z kurczaka - 2 opakowania boczku w plasterkach (u mnie surowy, wędzony) - 1 duża kulka mozzarelli - szparagi około 30 sztuk (jak są grubsze można dać po 2 sztuki, moje były cieniutkie) - sól - pieprz - słodka papryka - oregano suszone - olej rzepakowa do podsmażenia 1. Następnie ja przekroiłam je w poprzek na dwa cieńsze plastry i potem na pół, z racji tego, że filety miałam większe to udało mi się jeszcze zrobić dwie roladki więcej. U mnie dziś przepis na roladki z kurczaka, które robię już od zeszłego roku i tak mi jakoś zeszło. Roladki z kurczaka ze szparagami, mozzarellą i boczkiem poniedziałek, czerwca 03, 2019 21 kurczak , mięso , nowe , obiad Dzień dobry :-) Roladki możemy podać z młodymi ziemniaczkami i koperkiem oraz tak jak u mnie zasmażanymi młodymi buraczkami :-) 4. Na każdy plaster mięsa kładziemy plasterek mozzarelli, bierzemy 3 szparagi i zawijamy roladkę, którą owijamy 2 plasterkami boczku. 5. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy nasze roladki z każdej strony. Są proste w przygotowaniu, na pewno efektownie wyglądają, ale trzeba się przy nich troszkę pobawić. Naszą mozzarellą odsączamy z zalewy i kroimy na około 10 plasterków. Sezon na szparagi w pełni, więc korzystać trzeba i roladki zrobione. Ja zrobiłam z dwóch większych filetów i roladek wyszło mi 10.