Krem budyniowy: W rondelku gotujemy na małym ogniu 500 ml mleka, 250 ml miksujemy w drugim naczyniu z cukrami, sypkim budyniem, mąką oraz żółtkami. Bananowa krówka na biszkopcie - przepis krok po kroku Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę przez około 5 minut. Koniecznie wypróbujcie bananową krówkę na biszkopcie! Bananowa krówka bez pieczenia (klik >>) jest na moim blogu wielkim hitem. Bananowa krówka na biszkopcie składa się z biszkoptu, kremu budyniowego, warstwy bananów, masy kajmakowej i masy śmietanowej… Płatki migdałowe podprażamy na suchej patelni na rumiany kolor i gdy przestygną, wtedy posypujemy nimi wierzch ciasta. Sprawdzi się także świetnie na weekendowy wypiek, imieniny, czy jako ciasto na święta. Na początku budyń będzie bardzo rzadki i powstaną grudki, lecz po około 5 minutach mieszania powinien się zrobić gęsty. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na wysokich obrotach wraz z bitą śmietaną (w proszku) oraz cukrem pudrem. Na zimny biszkopt wykładamy krem budyniowy, w niego wciskamy lekko plasterki bananów (równomiernie). Tym razem przygotowałam jej lekko zmodyfikowaną wersję, o nazwie – Bananowa krówka na biszkopcie . Dodajemy żółtka i miksujemy na bardzo małych obrotach miksera przez ok. 30 sekund.