Oto składniki: 300 g herbatników kakaowych 150 g masła 1 kg zmielonego sera białego 400 g serka homogenizowanego naturalnego 200 g cukru pudru 50 g cukru waniliowego 40 g żelatyny 4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 250 ml wody 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kawy zbożowej mlecznej Od czego zaczynamy przygotowania? Sernik waniliowy na zimno Warto wspomnieć, iż sernik waniliowy robiony na zimno to naprawdę prosty w przygotowaniu deser. Niniejszy artykuł ma za zadanie przedstawić przepis na sernik waniliowy na zimno. Jednym z najpopularniejszych ciast jakie można spotkać w restauracjach czy na różnych uroczystościach jest oczywiście sernik. Świetnie nadaje się zarówno na zimę jak i na lato. Następnie tortownicę z przygotowanym herbatnikowym spodem wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. W międzyczasie roztapiamy masło w garnku na małym ogniu. Wyrównujemy wierzch i umieszczamy w lodówce na co najmniej dwie godziny. Bardzo popularny jest sernik na zimno. Jest on robiony na zimno albo pieczony. Następnie taką masę wylewamy na spód z herbatników. Herbatniki kakaowe lub inne rozkruszamy na piasek ręcznie. Kupny mielony twaróg trzeba połączyć z serkiem homogenizowanym, cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz ekstraktem z wanilii. Na początku trzeba przygotować tortownicę i natłuścić ją.