Czekoladowa beza z malinami

Ciasta
27.05.2019 12:17
Czekoladowa beza z malinami

Składniki: Beza – 3 duże białka – 150 g drobnego cukru – 15 g kakao – szczypta soli Krem – 200 g serka mascarpone – 1 łyżka cukru pudru – 1 żółtko – 1 cukier wanilinowy Polewa i wierzch – 500 g świeżych lub mrożonych malin – 1 łyżeczka soku z cytryny – 50 g cukru brązowego lub zwyklego Przygotowanie: Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy przez ok 1 godzinę 15 minut, aż beza porządnie się wysuszy . W misce ubijamy serek mascarpone z żółtkiem oraz łyżką cukru pudru i 1 opakowaniem cukru wanilinowego. gotujemy z 1 łyżeczką cytryny oraz 50 g cukru, aż uzyskamy konsystencje sosu. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni (góra – dół).Białka z solą ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia (można również studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/desery/czekoladowa-beza-z-malinami/