porcja: – 2 jajka, – łyżka masła – sól i pieprz – parmezan do posypania – 2- 3 szparagi – 2 plastry prosciutto – mały pomidor np. malinowy – kilka liści szpinaku – 2 kromki ulubionego pieczywa – ½ ząbka czosnku – łyżka masła – 2 łyżki wody – zioła prowansalskie Przygotowanie: Owinąć dwoma plastrami prosciutto i podpiekać kilka minut na najlepiej na patelni grillowej,aż zmiękną. Na patelni roztopić masło i poruszając nią, rozprowadzić je po całej powierzchni. Przełóż na talerz składając na pół. Jajka wbić do miski, dodać 2 łyżki wody, przyprawić solą i pieprz. Grillować na tej samej patelni co szparagi. Chleb posmarować masłem wymieszanym wcześniej z ½ ząbka czosnku i ze szczyptą ziół prowansalskich.