3 porcje (1 ma ok. 362 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut koszt: ok. 2.50 zł za 1 porcję Składniki: 1 duża bagietka (ok. 300 g) 115 g ciecierzycy ugotowanej lub z puszki 2 łyżki oleju sól i chili do smaku parę plastrów cebuli czerwonej 60 g świeżego ogórka 45 g miechunki Wykonanie: Ciecierzycę blendujemy z dodatkiem oleju i doprawiamy. hummus and physalis 3 servings (1 has 362 kcal) time of preparation: 15 minutes Ingredients: 1 large baguette (about 300 g) 115 g of chickpeas cooked or canned 2 tablespoons of oil salt and chili to taste a pair of slices of red onion 60 g of fresh cucumber 45 g of dried physalis Instructions: Blend the chickpeas with oil and seasone. Na bagietce znajdziecie kremowy hummus, świeżego ogórka, cebulkę i słodką miechunkę, która idealnie się komponuje z tym wytrawnym daniem. Bagietkę podgrzewamy w piekarniku do zarumienienia, smarujemy hummusem i wykładamy warzywa z miechunką. Ogórka i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy z miechunką.