ucierane ciasto z jagodami ( z olejem)

Krzysztof
Przepisy
21.06.2014 11:26
ucierane ciasto z jagodami ( z olejem)

Przepis

1 pełna po brzegi i 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej

0,5 szklanki oleju

3 jaja

3/4 szklanki cukru

2 kopiaste łyżki cukru waniliowego

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

dodatkowo:

1,5 szklanki jagód

cukier puder do posypania

Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, sól, wszystko razem zmiksować na najwyższych obrotach do połączenia składników.

Kwadratową blaszkę o boku 22 cm lub tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, posypać jagodami, piec około 55 minut w temperaturze 180 stopni, do "suchego patyczka".

Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną