Surówka z młodej kapusty z koperkiem i marchewką – Składniki: 1 mała główka młodej kapusty – ok. 600 g 2 średnie marchewki – 170 g dość duży pęczek koperku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 2 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli pieprz czarny świeżo mielony do smaku Surówka z młodej kapusty z koperkiem i marchewką – to nasza kolejna propozycja w sezonie na pyszną i prostą surówkę z młodej kapusty. Pyszna jest również surówka z młodej kapusty w wersji podstawowej, czyli z samym koperkiem – jest ona bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga użycia wielu składników, a mimo to smakuje wyśmienicie. Surówka z młodej kapusty i marchewki świetnie sprawdza się jako lekka surówka na grilla lub wiosenna surówka do obiadu, idealna zwłaszcza do dań smażonych i młodych ziemniaczków. Przepis na surówkę z młodej kapusty z koperkiem i marchewką: Młodą kapustę pozbawić wierzchnich, brzydkich liści. Surówka z młodej kapusty przepis Przepis na tę surówkę jest bajecznie prosty, więc gdy tylko nastaje sezon, robię ją w mojej kuchni bardzo często. Po tym czasie posmakować surówkę z młodej kapusty i ewentualnie doprawić pod swoje gusta smakowe solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Taka surówka z młodej kapusty to świetny dodatek do wiosennego obiadu, a także do dań z grilla. Na moim blogu znajdziecie jeszcze kilka innych wersji surówek z udziałem młodej kapusty, tak więc gorąco zachęcam do przejrzenia przepisów i czerpania inspiracji kulinarnych. A jeśli chcecie, to możecie podrzucić także Wasze pomysły na surówki z jej udziałem – możecie je napisać w komentarzach poniżej lub wysłać mi na maila.