Pieczone filety z indyka z cukinią, batatami i pieczarkami

Obiad
20.05.2019 18:29
Pieczone filety z indyka z cukinią, batatami i pieczarkami

Składniki: 1 kg piersi indyka 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki czosnku w proszku sól, pieprz ziołowy 2 łyżki oleju 4 średnie bataty 1 łyżeczka tymianku sól, pieprz czarny 1 łyżka oleju 4 średnie cukinie 250 g pieczarek 20 g masła parę gałązek świeżego tymianku W tym czasie kroimy cukinię w plastry o grubości około 1 cm i odcinamy od pieczarek nóżki. Bataty obieramy ze skórki, kroimy w plastry i wysypujemy na dużą blachę. Na każdą porcję mięsa nakładamy mały kawałek masła oraz gałązkę świeżego tymianku. Polewamy olejem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/05/pieczone-filety-z-indyka-z-cukinia.html