Pierogi z białą kiełbasą

Karol
Obiad
20.05.2019 10:18
Pierogi z białą kiełbasą

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Pierogi z białą kiełbasą wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki Ciasto: 500 g mąki 1 jajko 1 łyżka oliwy pół szklanki ciepłej wody Farsz 1 kg białej kiełbasy (surowej) 1 jajko 1/2 szklanki wody Do polania 2 cebule 3 łyżki oleju Pierogi z białą kiełbasą to podobno pierogi po łódzku, jednak trochę poszperałem w sieci i okazuje się, że nie do końca. Łącznie: 45 min. Ilość porcji 4 osoby Kalorii na 100g 250 5 from 1 vote Pierogi z białą kiełbasą W zależności od konsystencji kiełbasy, trzeba dodać wody, by uzyskać klejącą się lekko, ale odchodzącą od ręki miękką masę. Ciasto rozwałkowałem na cienki placek podsypując delikatnie mąką i wykrawałem szklanką krążki, Na każdy krążek ułożyłem po łyżeczce farszu i zlepiłem brzeg. Spotkałem się również z przepisami, w których do farszu dodaje się łyżkę chrzanu. Termin został stworzony chyba bardziej na potrzeby programu telewizyjnego, tak więc nie będę Wam wciskał, że tak jest. Robiło się je w wielu regionach w różnych wersjach. Pierogi wrzuciłem partiami na wrzącą, osoloną wodę i gotowałem 3-4 minuty od wypłynięcia. Można je podawać z cebulką, jak pokazałem lub zatopione w rosole.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/pierogi-z-biala-kielbasa/