Składniki /4 porcje: – 1 pierś z indyka (ok. 320 dag) – 8 cienkich plastrów szynki długo dojrzewającej (ok. 10 dag) – 1 pęczek szparagów (ok. 16 sztuk) – 1 łyżka oleju – sól – świeżo mielony czarny pieprz Sos musztardowy – 1 łyżka musztardy np. gruboziarnistej lub zwykłej stołowej – 1 łyżeczka oliwy z oliwek – 1 łyżka miodu Ze szparagów odłam twarde końcówki (zegnij szparaga w około 1/3 długości od grubszego końca i wtedy sama złamie się w odpowiednim miejscu). Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 25minut. Do roladek pasują np. młode ziemniaczki lub kasza burgul. Indyka przekrój na 8 równych plastrów (tak jak na kotlety) połóż na desce i rozbij płaskim tłuczkiem na cienkie kotlety.