Składniki: Na czekoladowe babeczki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka (średnie) 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki drobnego cukru 1 szklanka mleka 50 g tabliczki gorzkiej czekolady (opcjonalnie można dodać mleczną czekoladę) 2 płaskie łyżki naturalnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Maślany różany krem: 230 g masła 2 łyżki śmietanki 30% 2,5 – 3 szklani cukru pudru 1 łyżeczka wody różanej odrobina barwnika – najlepiej w paście Przygotowanie: Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady: Do miski przesiewamy mąkę pszenną, dodajemy proszek do pieczenia i dwie płaskie łyżki naturalnego kakao. Dziś przychodzę do Was nie tylko z pysznym przepisem na urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem, ale też z moimi sprawdzonymi sposobami na dekoracje. Dziś celowo na babeczkach pokazałam Wam najróżniejsze wzory, który z powodzeniem sprawdzą się też na tortach i ciasta z kremem. W każdą wbijamy wybrany topper – w zależności od okoliczności na jaki babeczki są przeznaczone. Dlatego stawiam na sprawdzone, proste sposoby na to, by nawet taki mały i wydawałoby się niepozorny wypiek przykuł uwagę gości. Czekoladowe babeczki, to u nas niepokonany hit każdego przyjęcia czy to tego dla dorosłych czy tego dla dzieci. Jedne nadają się na imprezy dla dorosłych, inne na kinder party. Babeczki najczęściej przygotowuję z posiekaną gorzką czekoladą, ale możecie też użyć czekolady mlecznej. Wszystko zależy od Was i od uroczystości na jaką przygotowujecie babeczki. A gdzie można kupić takie toppery i inne akcesoria czy dekoracje na stół potrzebne przy organizowaniu najróżniejszych przyjęć, spotkań i zabaw? Urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem. Po upieczeniu warto zostawić babeczki przez kilka minut (około 10) w uchylonym piekarniku i dopiero je wyciągnąć. Dlaczego czekoladowe babeczki z różanym kremem? Dodajemy barwnik – ilość zależy od tego jaki kolor chcemy uzyskać, miksujemy. Jeśli nie używamy go od razu, krem przechowujemy w lodówce. Udekorowane kremem babeczki zdobimy dowolnymi delikatnymi ozdobami (u mnie maczek i słodkie confetti). W drugiej misce ubijamy mikserem jajka z cukrem. Będzie pięknie wyglądał na torcie urodzinowym 😀 Szykujesz urodziny, imprezę lub inną uroczystość? Pyszne, mocno czekoladowe babeczki i słodki krem. Kilka minut przygotowań, a jaki fajny efekt 🙂 Czym udekorować babeczki i torty? Prosty krem na maślany i moje ulubione toppery. Babeczki wkładamy do nagrzanego do 170-175 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W razie potrzeby można dodać odrobinę śmietanki lub mleka.