Schab pieczony z czosnkiem i miodem - 1,5 kg schabu bez kości - 3 główki czosnku - 3 łyżki miodu - 15 dkg masła - 2 łyżki pieprzu gruboziarnistego - łyżeczka soli Na wstępie nie należy się bać dużej ilości czosnku, tak upieczony czosnek robi się pyszny i słodki. Przełożyłam schab do formy, i oblałam go z góry masłem z miodem i ułożyłam na górze ząbki czosnku wyjęte z marynaty. Całość delikatnie podgrzałam na końcu dołożyłam ząbki czosnku, wyłączyłam gaz i pozwoliłam czosnkowi lekko się w tej marynacie ogrzać :) Ułożyłam go na desce i ostrym niedużym nożemy zrobiłam w nim nacięcia do których powkładałam ząbki czosnku. Sos spod mięsa zlałam do garnka, dodałam 0,5 szklanki czerwonego wina, łyżkę ostrej musztardy i całość gotowałam na mały ogniu, aż płyn odparował prawie do połowy. Bardzo lubimy schab pieczony z czosnkiem, ale przyszedł czas żeby w przepisie coś zmienić. Po tym czasie zdjęłam folię i zostawiłam mięso jeszcze na 30 minut w piekarniku. Tak powstał sos którym chętni na talerzu mogli polać schab. Zaczynamy od czosnku, obieramy go i kroimy na mniejsze kawałki.