cukru - 200 g masła - 2 łyżki alkoholu(ja daje rum, można pominąć) - 1 op. cukru waniliowego - 3 łyżki mąki pszennej - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 200 g krówek - 100 g masła - 2 łyżki wody - 1 paczka okrągłych biszkoptów - 1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Zobaczcie film jak zrobić to ciasto krok po kroku 👇👇👇 Białka ubić dodać cukier jak już zrobią się sztywne i ubijać z cukrem jeszcze ok 6-8 min ( dzięki temu nie trzeba dodawać proszku do pieczenia), po tym czasie dodajemy po jednym żółtka , miksujemy do połączenia. mąki pszennej - 3/4 szkl cukru - 6 jajek - 1 op. budyniu czekoladowego, lub toffi - 2 szkl. Ucieramy masło, dodajemy po łyżce już ostudzony budyń i rum, miksujemy na gładką masę, wykładamy ją na biszkopt i rozsmarowujemy. Następnie przesiewamy do białek - mąkę i budyń ,mieszamy delikatnie już drewnianą łyżką, wylewamy na dużą blachę (ok 35x25) wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy 30 min w 170 stopniach. Pyszne ciacho, którego nie mogło zabraknąć w moim domu na domowych imprezach,przez wiele lat-ostatnio sobie o nim przypomniałam i zrobiłam dla was-polecam gorąco-bo jest proste i naprawdę dobre....