łyżka startej skórki z cytryny2 jajka50 ml mleka100 g cukru600-800 g rabarbaru100 g mąki orkiszowej jasnej70 - 100 g cukru70 g błyskawicznych płatków owsianych80 g masłacukier waniliowyszczypta soliWykonanie:ŻYCZĘ SMACZNEGO ! Nie ma potrzeby obierania młodego rabarabaru, chyba że trafisz na wyjątkowo grube łodygi, wtedy należy ściągnąć skórkę 200 g mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Rabarbaru ułożyłam 2 warstwy piec na środkowej szynie w 190` C 45 minut do zezłocenia kruszonki przed podaniem oprószyć cukrem pudrem Ciasto z rabarbarem - idealne na wiosnę! Na zmianę dodawać mąkę i mleko mieszając na najniższych obrotach miksera ciasto równomiernie rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 100 g cukru i 125 g miękkiego masła utrzeć na biały puch. Polecam!200 g mąki orkiszowej jasnej 125 g miękkiego masła1 łyżeczka proszku do pieczenia1