Rolada jest pyszna! - 5 białek - szczypta soli - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 szklanka cukru pudru - 2 łyżki octu - 300 ml śmietany kremówki - 250 g serka mascarpone + 4 łyżki cukru pudru - owoce (mogą być mrożone) P.S. Może zdjęcia nie są rewelacyjne, ale za to smak wręcz boski☺, a najlepiej smakuje na drugi dzień (bo trzeciego nie ma 😉) Zawsze, kiedy miałam wolne białka i można było zrobić roladę to po prostu się obawiałam, że nie wyjdzie i piekłam coś innego. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a potem dokładamy cukier puder, mąkę ziemniaczaną i na końcu ocet. Nie będę ukrywać, ale akurat do tej rolady przybierałam się jak pies do jeża. Pieczemy około 25 minut uważając by białka się nie przypaliły.