Składniki: Na biszkopt: 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 3 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek wiórek kokosowych Na krem: 900 ml. śmietany 30% 250 g. serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru 1 mały słoik dżemu z czarnej porzeczki (miałam swojski w słoiczku po musztardzie) Nazwałam to ciasto porzeczkowy raj, ponieważ krem jest z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki, natomiast do biszkoptu. W końcu lato, zbliża się wielkimi krokami i przyjdzie czas na robienie nowych :) dodałam wiórki kokosowe, a kokos kojarzy mi się z rajem :) Śmietankę ubić na krem, dodać mascarpone i cukier puder. Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli, następnie po woli wsypywać cukier. Co ja poradzę, że mam bzika, na tym punkcie :) Zachęcam do wypróbowania tego ciacha, bo jest proste w wykonaniu, dobrze smakuje i efektownie wygląda. Na koniec dodać dżem i zmiksować do połączenia składników. Zmiksować na najniższych obrotach, tylko do połączenia składników.